Flower sprouts met eiernoodles

bij Ellis

Flower sprouts, heb je er al eens van gehoord? Wacht, heb je ze al eens gegeten? Niet? Je weet niet wat je mist. De flower sprout is een krullerige, groen-paars minikooltje, erg onbekend in Nederland, maar daar gaat verandering in komen. In Groot-Brittannië zijn ze al een paar jaar een succes en inmiddels begint ook Amerika te wennen. De flower sprout is een combinatie tussen een spruit en boerenkool. De smaak is mild koolachtig, op een frisse manier, en minder bitter dan die van spruitjes. Ze hebben het zoete van boerenkool en zijn aangenaam knapperig. Wat let je?

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 300 gr flower sprouts (verkrijgbaar bij de ah)
– 150 gr eiernoodles
– 2 kipfilets
– 1 teentjes knoflook
– 2 rode uien
– 1 chilipeper
– klein stukje gember
– 2 el sojasaus
– 1 el olijfolie
– 1 el sesamzaadjes

Zo ga je te werk:

Was de peper en snijd deze overlangs door. Verwijder eventueel zaadlijsten en pitten als je het gerecht minder pittig wil maken. Snipper de rode ui, hak de knoflook fijn en snijd het stukje gemberwortel klein. Snijd de kip in reepjes. Was de Flower Sprouts en laat ze goed uitlekken, snijd hele grote Flower Sprouts eventueel in tweeën of in vieren.

Kook het water voor de noodles.

Blancheer de Flower Sprouts voor 3-4 minuten in kokend water, zonder iets toe te voegen. Verhit de olie en wok de knoflook, gember, chilipeper en rode ui. Voeg de kip toe en bak in 5 min. Voeg de Flower Sprouts toe en roerbak deze een paar seconden op hoog vuur. Voeg naar eigen smaak wat sojasaus toe.

Kook de noodles volgende verpakking.

Maak het bord op. Eerst de eiernoodles, flower sprouts en en besprenkel er daarna wat sesamzaad overheen.

Delen? Gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer