Parelcouscous blijft altijd lekker. Echt niet te vergelijken met de normale couscous. Deze variant is veel zachter van smaak en roept bij mij ook een andere soort keuken op. Zo zou ik met een normale couscous altijd aan de Marokkaanse keuken denken, maar past parelcouscous ook prima bij een Italiaans en Grieks recept.
Deze twee werelden combineerde ik in dit gerecht. Spinazie, pijnboompitjes en tomaat. Samen met feta en olijven. Een aantal van mijn favorieten in één gerecht kan ik wel zeggen.
We aten dus zo de volledig pan leeg. Smullen!
Eerder maakte ik ook een gerecht met parelcouscous, bekijk het hier.
Dit heb je nodig
- 200 gr parelcouscous
- 400 gr verse spinazie
- 4 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 150 gr zongedroogde tomaten
- 100 gr olijven
- 200 gr feta
- 1 el olijfolie voor in te bakken
- 2 el pijnboompitjes
- peper
Zo maak je dit recept
1: Bereide de parelcouscous volgens de verpakking
2: Snijd de knoflook fijn en de ui in blokjes. Neem een wokpan en fruit de knoflook en ui in de knoflook
3: Was de tomaten en snijd in vier parten. Voeg toe
4: Voeg de spinazie met en met toe, totdat de spinazie volledig is opgenomen
5: Snijd de olijven door midden, de zongedroogde tomaten in reepjes en de feta in blokjes. Voeg de olijven en zongedroogde tomaten toe en roer door
6: Giet de parelcouscous af en voeg toe. Roer nu de feta en pijnboompitjes erdoor
Smakelijk!