Eiwitshake met edamame bonen

bij Ellis
Eiwitshake-edamame-bonen-3

Als ik naar mijn eigen voedingspatroon kijk, kan ik gerust zeggen dat dit best gezond is. Ik maak iedere dag bewuste keuzes. Ik zorg dat de balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten goed is. Maar vooral de eiwitten zijn een uitdaging voor me. Door de week eet ik namelijk weinig vlees en daardoor merk ik dat ik weinig eiwitten binnen krijg. Die heb ik wel echt nodig gezien mijn sportgedrag. Deze eiwitshake is een uitkomst. Het bevat veel eiwitten door de edamame bonen.

Door de edamame bonen in deze eiwitshake te verwerken , krijg je gemakkelijk veel eiwitten binnen. 100 gr edamame bonen bevat namelijk 11,9 gr eiwitten en dat is best netjes.

Dit is trouwens de eerste keer dat ik bonen verwerk in een soort smoothie. Je eerste gedachte is misschien “huh?”, maar ik ga je verzekeren dat dit heel erg lekker fris is! Probeer het eens uit zou ik zeggen..

Eiwitshake-edamame-bonen-3

Eiwitshake met edamame bonen, vanille yoghurt en sinaasappel

Als ik naar mijn eigen voedingspatroon kijk, kan ik gerust zeggen dat dit best gezond is. Ik maak iedere dag bewuste keuzes.… Printen
Personen: 2 Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 200 gr edamame bonen (diepvries)
  • 50 gr tuinerwten (diepvries)
  • 4 el vanille yoghurt
  • 2 sinaasappels
  • 1 glas water

Zo maak je dit recept

Eiwitshake-edamame-bonen1: Neem een blender
2: Schil de sinaasappel en doe in de blender
3: Voeg de edamame bonen, tuinerwten en vanille yoghurt toe. Eindig met een glas water
4: Blend tot een gladde massa

Klaar is kees!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer