Vroeger maakte mijn moeder dit met enige regelmaat: wentelteefjes. Makkelijk wanneer je oud brood hebt en geen zin hebt om naar de eendjes te lopen. Dompel ze in ei en melk en je hebt een heerlijk ontbijt. Ze zijn lekker met beleg, ingelegde appeltjes of met peer bijvoorbeeld. Maar zeker ook lekker met chocopasta (not healthy, wel lekker!). Zo aten wij ze vroeger niet. Maar gewoon met kaneel en wat bruine suiker, simpel, maar ohh zo lekker.
Dit is typisch zo’n ontbijt voor op een zondag. Niet te moeilijk en lekker samen smullen aan de keukentafel. Snijd de wentelteefjes in driehoekjes, of kleine vierkantjes en eet samen van één bord. Gegarandeerd een feestje op tafel. De dag kan dan sowieso niet meer stuk.
Geniet!
Dit heb je nodig
- 4 boterhammen
- 3 eieren
- flinke scheut melk
- kaneel
- honing
- olijfolie om in de bakken
Zo maak je dit recept
1: Neem een diepe kom en kluts hier de eieren in samen met de melk
2: Warm de olijfolie op in een hapjespan
3: Dompel de boterhammen erin en leg een voor een in de pan
4: Draai de boterhammen wanneer ze bruin worden
5: Snijd in driehoekjes en bestrooi met kaneel en een beetje honing
Smakelijk!
1 Reactie
Lekker bij mamma ❤️❤️
Opmerkingen zijn niet mogelijk.