Tajine met bloemkool, zoete aardappel en kikkererwten

bij Ellis
Tajine-bloemkool-zoete-aardappel

Regen, wind en kou, de herfst heeft weer van zich laten horen. De dagen worden korter en we zijn weer vaker binnen te vinden. Tijdens dit soort droevige dagen fleur ik mezelf op in de keuken. Uitgebreide gerechten waar we lang voor in de keuken moeten staan. Vrienden die komen eten of samen met je partner genieten van dat ene lekkere gerecht met die bijpassende wijn.

Stoofgerechten zijn tijdens deze dagen een favoriet van mij. In de herfst haal ik graag mijn tajine tevoorschijn om hier van alles en nog wat in te bereiden. Liefst geen vlees, dat bewaar ik voor de echte donkere dagen. In dit gerecht gebruikte ik de Marokkaanse kruiden Ras El Hanout. Een vriendin nam het voor me mee van haar roadtrip door Marokko. Je krijgt het ook bij de supermarkt, maar vers is het natuurlijk het allerlekkerst.

Tajine-bloemkool-zoete-aardappel

Tajine met bloemkool, zoete aardappel en kikkererwten

Regen, wind en kou, de herfst heeft weer van zich laten horen. De dagen worden korter en we zijn weer vaker binnen… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 300 gr spelt couscous
  • 2 zoete aardappels
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine bloemkool
  • 150 gr kikkererwten
  • 3 takjes platte peterselie
  • Handje rozijnen
  • 1 el ras el hanout
  • 1 tl cayenne kruiden
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el olijfolie
  • zout

Zo maak je dit recept

1: Neem een tajine. Wanneer je dit niet hebt voldoet een wok ook. Warm de olijfolie en laat het vuur laag staan
2: Snijd de knoflook fijn en de ui in brede ringen. Doe in de tajine en roer door
3: Schil de zoete aardappels en snijd in de blokjes. Voeg dit toe aan de tajine
4: Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Voeg samen met de ras el hanout, cayenne peper en zout toe. Zet de deksel op de tajine en laat dit voor 10 minuten stoven
5: Bereid de couscous volgens de verpakking
6: Was de kikkererwten af. Voeg ze samen met de rozijnen, fijn gesneden platte peterselie en sesamzaadjes toe aan de tajine en roer goed door en laat dit nog 5 minuten stoven met de deksel op de pan.
7: Eet samen met de couscous
Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer