Pad Thai

bij Ellis
Pad Thai

Als je ooit in Thailand bent geweest dan heb je dit gerecht zeker weten gegeten, Pad Thai. Op iedere hoek van de straat staat een mama dit te maken. Ze verschuilen zich achter een enorme wok met de ingrediënten gestapeld naast elkaar. Zodra je aangeeft dat je een bakje wilt, goochelen ze binnen 3 min een heerlijke Pad Thai in je handen. De ingrediënten worden in een speciaal gekozen volgorde de wok ingeschoven en bestrooid met heerlijke lokale specerijen. Het is natuurlijk moeilijk te evenaren, maar ik heb toch een poging gedaan en ik moet eerlijk zeggen dat het best goed gelukt is. Ik weet zeker dat jou dit ook gaat lukken met dit recept.

Voor 2 personen:
– 200 gr rijstnoodles (ongeveer 1 1/2 plak per persoon)
– 200 gr peultjes
– 2 lente ui
– 1 halve rode peper
– 3 teentjes knoflook
– 2 kipfilets
– 125 gr taugé
– 2 eieren
– 2 el vissaus
– 1 el sojasaus
– 2 handen ongezouten pinda’s
– 1 limoen
– 1 el olijfolie
– 1 glas water

Zo ga je te werk:

Stoom de peultjes in 8 min gaar.

Snijd de knoflook fijn en de kip in blokjes. Warm de olijfolie op in de wok en bak hier de knoflook in. Voeg na 1 min de kip toe en schep regelmatig om. Voeg de sojasaus toe.

Voeg nu de eieren 1 voor 1 toe en roer de eieren kapot in de wok, voeg de vissaus toe. Als het ei gaar is, schuif je de ingrediënten naar de zijkant en giet je het warme water in het midden van de wok. Leg hier de noodles in. Roer goed door.

Hak de pinda’s, rode peper en de lente ui fijn (houd iets apart voor de garnering) en roer erdoor. Roer ook de taugé erdoor. Besprenkel met limoensap.

Maak de borden op. Doe de Pad Thai in een diep bord en garneer met taugé, rode peper, lente ui, pinda’s en peultjes.

Smakelijk eten!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer