Wentelteefjes met fruit

bij Ellis
Flensjes met fruit

Wentelteefjes, je kent ze nog wel van vroeger. Tenminste, mijn moeder maakte ze altijd voor me als ik het brood “oud” vond. Ik was best kieskeurig, ik wilde alleen het aller verste brood. En dat wil ik eigenlijk nog steeds. Daarom had ik dit weekend het geweldige idee om wentelteefjes te maken van het iets te harde brood. Ook thuis viel dit in goede aarde. Je kan ze trouwens eindeloos beleggen met bijvoorbeeld fruit, kaas, maar ook met een snuf kaneel en een beetje agave siroop.

Voor 1 wentelteefje:
– 1 snee bruinbrood
– 1 ei
– Scheutje melk
– 1 el olijfolie
– Beleg naar keuze. Ik gebruikte 6 aardbeien, zwarte bessen en een snufje kaneel

Zo ga je te werk:

Klop het ei los in een diep bord, meng een scheutje melk hierdoor. Haal de boterham door het eimengsel.

Warm de olijfolie op in een koekenpan. Leg hier de boterham in. Keer om als de onderkant bruin is. Haal de boterham eruit als ook de andere kant bruin is.

Beleg met het door jou gekozen beleg. Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer