Curry’s, ze blijven mij achtervolgen. Ik heb vaak periodes dat ik een bepaalde voorkeur heb voor een keuken. Op dit moment zit ik in de “curry periode”. Ik kom even niet verder dan alleen rijst en heel veel verschillende soorten curry. Vind ik niet erg hoor, ik vind het zelfs ontzettend lekker. Niet te veel poespas, vooral de eer laten aan goede ingrediënten. Dit keer maakte ik een vega variant, alhoewel ik denk dat een stukje kip deze curry niet zou misstaan. Ga jij hem maken? Je waant je in India, wie wilt dat nou niet?
Dit heb je nodig
- 150 gr pandanrijst
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 300 gr rode linzen (liefst ongekookt)
- 425 tomatenblokjes
- 1 tl kurkuma, 1 tl cayenne peper, 1 tl gemalen komijn
- 270 ml kokosmelk
- peper & zout
- 1 el olijfolie
- 6 stengels koriander
- kokossnippers als garnering
- Optioneel: Baby spinazie als garnering & een stukje kip
Zo maak je dit recept
Let op: Als je ongekookte linzen hebt gekocht, zorg dat ze gekookt zijn voordat je ze gebruikt.
1: Bereid de rijst volgens de verpakking
2: Snijd de ui grof en de knoflook fijn. Maak in een hapjespan de olie warm en bak hier de ui en knoflook in. Als ze gefruit zijn voeg dan de kruiden toe en roer goed door
3: Voeg nu de linzen toe aan het uienmengsel. Roer door
4: Voeg nu de tomatenblokjes en kokosmelk toe. Snijd de koriander grof en roer deze voor de helft erdoor. Laat dit voor 10 min op laat vuur pruttelen
5: Maak de borden op
6: Doe eerst een lepel rijst, dan een lepel curry en garneer met de overgebleven koriander en kokossnippers.
Smakelijk!