PASTA! Jaaaa… wordt iedereen blij van, toch? Nou ik wel! Normaal met een rood, wit sausje of een goede olie. Tenminste, zo ken ik hem. Ik dacht, waarom niet eens proberen met een avocadosaus. En zo geschieden. Het was de-li-cious. Dit gerecht bevat koolhydraten (pasta) en vetten (avocado), typisch een work-out gerecht. Ook als je geen zin hebt in een work-out, dan zou ik deze pasta toch gewoon even proberen. Je gaat je vingers likken 🙂
Dit heb je nodig
- 400 gr farfalle pasta
- 2 avocado's
- 1 courgette
- 20 cherry tomaatjes
- 1 teen knoflook
- 3 takjes basilicum
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 1 el citroen
- 1 el olijfolie
- 2 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Bereid de pasta volgens de verpakking
2: Snijd de knoflook fijn, de courgette in schijfjes, de tomaatjes door de helft en de basilicum in reepjes
3: Prak de avocado en meng met de sap van de citroen. Breng op smaak met peper en zout
4: Neem een hapjespan en warm de olijfolie op. Bak hier de knoflook en courgette in 2 min. Voeg dan de cherrytomaatjes toe, zorg dat ze niet volledig doorbakken zijn
5: Giet de pasta af en giet de extra vergine olijfolie erover
6: Nu kunnen alle ingrediënten (pasta, basilicum, avocado en parmezaanse kaas) gemengd worden in de pan met de courgette en tomaten.
Smakelijk!
Ook lekker met een beetje rucola en pijnboompitten.