Krachtpatser

bij Ellis

Zoals jullie weten heb ik sinds een jaar een goed ritme gevonden tussen krachttraining en duursport. Ik moet eerlijk bekennen dat het best wat tijd heeft gekost voordat ik me durfde te begeven naar het krachthok. Je hebt toch altijd het gevoel dat je bekeken wordt door Jan en alleman en ik doel dan daar voornamelijk op het laatste stuk van het woord “alleman”. Die squat of deadlift is best ongemakkelijk als je buurman staat te kijken of je de oefening wel goed uitvoert. Daarbij had ik, net zoals veel meiden, geen zin in een mega gespierd lijf, maar in een sportief lijf. Ik weet sinds een jaar beter. Voor vetverbranding, en die strakke kont, dien je namelijk ook in dat hok te zijn en niet alleen op die verdomde crosstrainer.

Nee, dit jaar is mijn lijf echt veranderd. Ik zie steeds meer vorm, zonder dat het echt overdreven is (Bikini fitness is namelijk niet aan mij besteed). Maar die platte buik waar iedereen naar snakt in de zomer, die komt langzaam in beeld. Dit komt echt niet door uren op die crosstrainer, maar door structuur in oefeningen in het krachthok. In het begin was dit trouwens wennen. Ik was gewend om pas voldoening te hebben als mijn gezicht knalrood was, mijn shirt nat en ik met mijn tong op mijn schoenen de sportschool uitliep. Krachttraining geeft je een heel ander gevoel, ik kan het niet goed uitleggen, maar ik ben veel minder uitgeput dan voorheen. Er komt juist meer energie voor terug en dat lijkt mij toch een win-win.

Ben je enthousiast geworden over krachttraining? Denk dan trouwens niet dat je direct het krachthok in kan rennen om de zwaarste gewichten te heffen, je zal je lichaam moeten laten wennen aan de zware gewichten om blessures te voorkomen. Mijn krachtcoach kan je hiermee helpen, heb je hier interesse in? Neem contact met hem op!

Ow ja nog iets, wist je dat je bijna geen buikspieroefeningen meer hoeft te doen als je aan krachttraining doet? Het is namelijk zo dat wanneer je alle oefeningen goed uitvoert, je vanzelf die blokjes traint. Ik zeg: Win-win2!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer