Witlofsalade met appel en rode ui

bij Ellis

Zondag, de perfecte dag voor een uitgebreide lunch. Daar kan een salade niet bij ontbreken. Ik had vrijdag witlof met ham&kaas uit de oven gemaakt (niet op de website, not so healthy) en ik had nog wat witlof over. Appeltjes, rode ui, rozijnen en walnoten erbij en klaar is je frisse salade. Je waant je zo in de lente met dat zonnetje erbij!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 2 stronken witlof
– 1 elstar appel
– 1 rode ui
– flinke hand walnoten
– flinke hand rozijnen
– 2 el vers gesneden peterselie
– 3 el yoghurt
– 1 tl mosterd
– 1 tl citroensap
– peper&zout

Zo doe je het:

Snijd de kontjes van de witlof. Haal de bladeren los en was goed, snijd in reepjes en doe in een kom. Was de appel. Snijd hem door midden en snijd de pitjes eruit. Snijd nu in dunne plakjes, voeg ook toe aan de witlof.

Snijd de rode ui in dunne ringetjes. Snijd de walnoten en peterselie grof en voeg samen met de ui toe aan de witlof.

Maak de dressing door de yoghurt, mosterd, citroensap en een beetje peper en zout te mengen. Strooi over de witlofsalade. Voeg de rozijnen toe.

Hussel alles goed!

Lekker met een stukje mals vlees en een pompoenbroodje.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer