Paddestoelen omelet

bij Ellis

Heerlijke lunch zo’n omelet en het is eens iets anders dan een boterham die je iedere dag op het werk eet. Je kan eindeloos variëren met een omelet. Ik heb er al redelijk wat gemaakt, maar nog nooit eentje met paddestoelen. Dat werd dus tijd.

Voor 2 personen:
– 8 eieren
– scheutje melk
– 1 el olijfolie
– 200 gr verschillende paddestoelen – 1 sjalot
– 1 ui
– een klein bosje bieslook
– een klein bosje peterselie
– 6 blaadjes salie
– peper en zout

Zo maak je deze overheerlijke omelet:

Snijd de sjalot en ui fijn. Doe wat olie in de pan en bak de ui en sjalot glazig. Was de paddestoelen goed en voeg toe aan het ui mengsel. Zet op laag vuur.

Neem een kom. Doe hier de eieren in met klein gesneden bieslook en peterselie. Klop goed. Voeg ook de melk en een beetje peper en zout toe. Voeg de eieren toe aan het paddestoelenmengsel.

Laat dit in zijn geheel op laag vuur 15 min doorkoken. Leg nu de blaadjes salie op de omelet en bak nog 5 min. Kijk wel uit dat de onderkant van de omelet niet aanbrand. De omelet is klaar als de bovenkant droog is.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer