Spinaziesalade met bloemkool en bulgur

bij Ellis

YES, we gaan weer lekker het saladeseizoen tegemoet. Daar word ik gelukkig van. Ik heb wel geleerd dat je salade niet alleen uit groente moet bestaan. Wil je dat het echt vult? Voeg dan in ieder geval iets van koolhydraten toe. Bulgur is een mooie toevoeging. Dit is trouwens geen koolydratenbom, het bevat 50% minder koolhydraten dan bijvoorbeeld rijst. Daarnaast is het ook nog eens vezelrijk, zit het boordevol eiwitten en mineralen en heerlijk om koud te eten.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 50 gr bulgur
– 1 tl garam masala (gewoon bij de supermarkt verkrijgbaar)
– 1 tl kurkuma
– 250 gr bloemkool
– 1 groene paprika
– 4 el olijfolie
– 2 el witte wijnazijn
– 1 el gemalen komijn
– 2 el gemalen koriander
– 150 gr verse spinazie
– 1 mango
– 1 el sap van een citroen
– 1/2 rode peper

Een hele lijst. Maar laat je hierdoor niet afschrikken. Deze salade is zo gezond en echt de moeite waard 😀

Schep de bulgur in een kom. Meng de garam masala en kurkuma met 100 ml heet water en schenk bij de bulgur. Laat minstens 15 min weken.

Was de groente. Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in reepjes. Roer de olie met azijn, komijn en 1 tl koriander tot een dressing. Roer deze dressing door de groente en laat even marineren.

Schil de mango en snijd in blokjes. Meng met de citroensap en de rest van de koriander. Snijd het pepertje in dunne reepjes en schep door de mango.

Schep de spinazieblaadjes door de gemarineerde groente en verdeel over 2 borden. Laat de bulgur uitlekken en schep over de salade. Schep op elk bord de mangochutney.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer