Iedereen aan de Q10, dit is waarom

bij Ellis
Iedereen_aan_de_Q10

Het lijkt misschien de nieuwe trend: Q10. Voorheen zag ik het alleen op potjes dagcrème en werd er geclaimd dat je er mooier en dunner van zou worden. Tegenwoordig hoor ik dat het niet alleen gesmeerd, maar ook in supplement vorm veel geslikt wordt. Dat is interessant, daar moest ik meer van weten.

Q10 heeft wel degelijk gezondheidseffecten volgens de geleerden. Maar wat is het eigenlijk? Q10 is een co-enzym dat in alle lichaamscellen voorkomt. Het helpt cellen zuurstof te gebruiken en maakt energieproductie efficiënter. Het lichaam breekt Q10 af, maar maakt het ook weer zelf aan. Alleen is het zo, hoe ouder je wordt, hoe minder je lichaam er nieuw van aanmaakt. Zaak dus dat je het aanvult. Hoe makkelijk is het om dit te doen middels een pilletje.

Holland & Barrett (voorheen de Tuinen) biedt een breed assortiment met Q10 supplementen. Holland & Barrett is een landelijke keten van gezondheidswinkels, met een opvallende winkelformule die bijdraagt aan het verhogen van de kwaliteit van leven op een natuurlijke en evenwichtige manier. Hier koop je Q10 van verschillende merken, hoeveelheden en formaten.

Omdat ik dit jaar 30 kaarsjes mag uitblazen dacht ik dat het weleens tijd werd voor wat extra vitamines (laat ik duidelijk zijn, ik ben een tegenstander van supplementen waar men van beweerd dat je ervan afvalt. Dus enkel wanneer ik denk dat het iets oplevert, ga ik ervoor!). Als ik voel dat ik het nodig heb slik ik multivitaminen, Q10 lijkt mij een goede toevoeging. 30 is namelijk de ‘cruciale leeftijd’ vanaf wanneer de aanmaak van Q10 door het lichaam verminderd. De hoogste tijd om dat tegen te gaan dus! Ik slik de Holland & Barrett Q10 Co-enzym 30 mg. Het zijn kleine gele pilletjes en je mag er maximaal 6 per dag (ik verspreid de inname over 2 momenten, dus 3 pilletjes per keer), omdat ze vrij klein zijn, heb je geen gedoe met af slikken.

Iedereen_aan_de_Q10_1

Q10

Maar welke voordelen heeft Q10 nu echt volgens de geleerden? Ik deed een korte research en kwam dit tegen:

  • Het werkt positief op je energieproductie en gaat futloosheid tegen
  • Vertraagt de veroudering (YESS)
  • Het verhoogt de weerstand
  • Het is goed voor het hart
  • Nodig voor een gezond zenuwstelsel en gezonde hersenen
  • Voorkomt ontstoken tandvlees

En dat allemaal in 1 pilletje, dat klinkt veel belovend. Vooral de eerste puntjes vind ik belangrijk en is voor mij de reden van het gebruik van Q10.

Je zou misschien zeggen, Q10 zit toch ook in veel voeding? Je hebt helemaal gelijk. Q10 zit voornamelijk in vlees, sardines, makreel, pinda’s, sesamzaad en spinazie. Ik ben voorstander van zoveel mogelijk vitamines en mineralen uit voeding te halen. Alleen hebben we er een handje aan om deze voedingsmiddelen te verwarmen en dan gaat Q10 verloren. Een pilletje is daarom best een fijne uitkomst.

Ook enthousiast geworden over Q10? Stap eens binnen bij Holland & Barrett waar de professionele verkopers je alles kunnen vertellen over de werking van dit product of koop online.

#spon

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer