Daar issie weer. Het vloeibare genot, ofwel soep! I love it. Dit is wel een vuller. Ik heb er namelijk aardappelen door gedaan, dus je hebt er wel even een vol buikje van. Iets van een oosters tintje heeft hij door de komijn. De kikkererwten on-top maken dit gerecht helemaal af.
Bloemkool is een van de Nederlandse traditionele groentes en zit boordevol vitamines en mineralen. Er zit voornamelijk veel calcium in bloemkool en is dus goed voor je botten. De meeste calcium zit trouwens in de bladeren van de bloemkool. Gooi deze daarom niet weg, maar stamp ze gewoon mee. Lekker smullen.

Dit heb je nodig
- 1 bloemkool
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 500 gr aardappelen (voor geschild en gekookt)
- 400 gr kikkererwten
- 2 tl gemalen komijn, 2 tl cayenne peper, 1 tl paprika poeder
- 1 liter groente bouillon
- 270 ml kokosmelk
- peper en zout
- 1 el olijfolie
- Peterselie als garnering
Zo maak je dit recept
Benodigdheden: Soeppan, hapjespan en staafmixer
1: Snijd de knoflook en ui fijn en bak in de olie in de een soeppan fruitig
2: Snijd de aardappelen in 4en en voeg ze toe aan de ui
3: Was de bloemkool en snijd de roosjes klein. Voeg deze ook toe
4: Voeg de kokosmelk, komijn en 1 tl cayenne peper toe. Roer goed door. Voeg nu de bouillon toe en laat dit 10 min pruttelen
5: Was ondertussen de kikkererwten af onder koud water. Kruid ze met 1 tl cayenne peper, paprika poeder en zout. Bak ze kort aan in een hapjes pan. Haal ze dan van het vuur
6: Pureer de soep, breng eventueel op smaak met peper en zout. Snijd de peterselie grof
7: Doe de soep in een soepkom, garneer met de kruidige kikkererwten en peterselie.
Smakelijk!