Go Nuts

bij Ellis

Je zal het niet voor de eerste keer horen, maar noten zitten boordevol mineralen en vitaminen. In noten zit veel onverzadigd vet. Hoeveel dit precies is verschilt per nootsoort.

Er zijn sterke aanwijzingen dat het eten van noten beschermd tegen hart -en vaatziekten. Daarnaast verlaagd het eten van noten het cholesterolgehalte. Niet mis dacht ik zo.

De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert dagelijks 30 gram peulvruchten, noten en zaden te eten. Noten zijn echter niet opgenomen in de Schijf van Vijf, omdat ze veel energie leveren.

Wist je trouwens dat pinda’s eigenlijk geen noten, maar peulvruchten zijn. Ze bevatten wat minder ijzer dan noten. Amandelen worden officieel beschouwd als fruit.

De toppers die uit dit zakje (op de foto) rollen zijn trouwens vijgen. Ook geen nootsoort, maar een vrucht. Ze groeien namelijk aan een vijgenboom. Heerlijk zoet van smaak en me-ga gezond. Het is goed voor je huid en stofwisseling. Een heerlijk verantwoord tussendoortje.

Go Nuts, Go Healthy!

Bron: Voedingscentrum

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer