Pot-au-Feu met kip

bij Ellis

Och wat is de winter toch een gezellig seizoen. HET seizoen om stoofpotjes te maken en deze met z’n allen leeg te snoepen. Ik ben gewend om stoofpotjes te maken met rode wijn. Deze is met witte wijn: erg geslaagd. Hele andere smaak en ook veel sneller klaar. Nog even wat over “Pot-au-Feu” (want dat willen jullie allemaal weten, I know): Pot-au-Feu oftewel pot op het vuur is simpel weg een Franse stoofpot met vlees en seizoensgroente. Er zijn dus 1000 en 1 verschillende varianten op dit gerecht. Ik probeerde dit uit en het was dus zeer geslaagd:

Voor 4 personen:
– 4 kipfilet
– 1 el olijfolie
– 2 venkel- 4 wortels
– 7 takjes koriander
– 3 uien
– 200 ml muscat des rivesaltes (of een andere zoete wijn. tip: AH heeft kleine flesjes witte zoete wijn)
– 400 ml water
– 1,5 kippenbouillon blokje
– 1 el Provençaalse kruiden
– peper&zout

Zo maak je het:
20 minuten voorbereiding
45 minuten bereiding

Schrap de wortelen en snijd ze in reepjes. Pluk de blaadjes van de koriander, bewaar de steeltjes. Pel en snijd de uien in stukken van ongeveer 1 cm. Snijd de venkel ook in stukken van 1 cm. Smoor de uien met de koriandersteeltjes 10 minuten in een grote pan in olijfolie. Haal na 10 minuten de steeltjes eruit en gooi ze weg.

Snijd de kip in lange stukken en kruid ze met peper en zout. Bak ze even kort aan in een hapjespan.

Voeg alle ingrediënten toe (ook de gebakken kip). Vul aan met water, zodat alle groente onder water staat. Laat dit 45 minuten pruttelen in een gesloten pan.

Voeg op het einde de blaadjes koriander toe.

Lekker met (zoete) aardappeltjes uit de oven of eigen gemaakte frietjes.

Bon appetit!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer