Gewoon lekkerder: The Commons

bij Ellis
The_commons_studenthotel_ellis

The Student Hotel, de nieuwe aanwinst van Maastricht. Onlangs kreeg ik een rondleiding door het hotel + skybar. Op dat moment was het restaurant, The Commons, nog niet open. Dit pand heeft natuurlijk een enorme historie en betekenis gehad voor onze stad en daarom keken ook veel mensen gespannen naar dit nieuwe initiatief. Ik was ook erg benieuwd en keek dan ook mijn ogen uit toen ik mijn eerste stapjes binnen zetten. De creativiteit spat van dit concept, ik geniet. Iedere hoek heeft een ander grapje en dit hotel voorziet in alles wat een student, maar ook zeker de toerist, nodig heeft. Toen ik hoorde dat het restaurant, The Commons, geopend was, moest ik gaan proeven. Zo geschieden.

Op de vrijdag dat mijn vakantie officieel van start ging, bezoeken wij The Commons. Dat dit niet zo’n gewone plek is, ontdek ik al direct bij binnenkomst. De bar staat prominent in het midden van de zaak, het nodigt uit om even lekker een aperitiefje aan de bar te doen, maar nemen toch plaats aan een tafeltje in de zaak. Ook hier valt me op dat iedere plek in dit restaurant er anders uitziet. Grappig, ik kan er geen ander woord voor verzinnen. De stoelen zijn enorm hoog en dit zorgt ervoor dat je niet het gevoel hebt dat je bij de buurman het vlees van het bord kunt eten. Voordat ik een drankje bestel, besluit ik eerst een sanitaire stop in te lassen, die is in de kelder. Wat een fantastische plek: groot en vol met spiegels. Hier zou binnenkort wel eens een goed feestje gegeven kunnen worden, verbeeld ik me zo in. Bij terugkomst bestellen we ons drankje en het eten.

The_commons_studenthotel_drankjes

Menukaart en drankjes

De menukaart van dit restaurant is wederom ook niet gewoontjes te noemen. Er staan veel verschillende gerechten op, wat het voor mij lastig maakt te kiezen. Te lekker dus. Je kunt verschillende dingen doen. Ze hebben een soort van tapas (mosselen, bitterballen, calamaris), maar je kunt ook echte ‘grotere’ borden eten (zuurvlees, burger, makreel, kip). Dit klinkt misschien doorgaans, maar de bij-ingredienten zijn alles behalve normaal en maakt mij erg nieuwsgierig. Naast deze gerechten hebben ze ook flats (platbrood) en boards (planken met vlees enzo). Mijn avond kan al niet meer stuk: Ik kan niet kiezen! We gaan uiteindelijk voor een flat en beide voor 1 groter gerecht.

The_commons_studenthotel_voorgerecht

Flat blue jam

We delen de flat -thank god, want het is best wel veel- met blue jam. Ofwel gorgonzola en uienjam. Biede favorieten van mijn lover en mij. We houden sowieso van flatbread, maar met dit beleg kan het niet meer op. Met het pizzames snijden we makkelijk te eten stukjes en niet lang daarna is de plank leeg. Echt om te smullen. Ik kan me zomaar voorstellen dat we voor dit gerecht tussendoor eens binnenwippen. Gelukkig staan de flats ook op de lunchkaart.

The_commons_studenthotel_pizzaiola

Pizzaiola & steak two ways

Het hoofdgerecht laat niet lang op zich wachten. Mijn lover bestelde de steak two ways en ik de pizzaiola. Goede porties. Dat van mij komt met aardappeltjes en een tomatenmassa met kappertjes, olijven en kruiden. De kippenbouten zijn lekker en een beetje pittig gekruid. De kip is heerlijk mals. Zo nu en dan pik ik een frietje uit de frietzak van mijn lover. Ze zijn speciaal gekruid, lijkt wel paprika. Ook mag ik zijn entrecote en zuurvlees proeven. Beide super lekker en leuk dat er één gerecht bestaat met beide stukjes vlees. Ideaal voor degene die niet kunnen kiezen. Ik.

The_commons_studenthotel_bar

The Bar

We zitten beide vol, dus besluiten geen toetje te nemen maar nog even na te genieten van ons hoofdgerecht. De zaak zit aangenaam vol en ook buiten zit een handje vol mensen. Niet iedereen eet, er zitten ook genoeg mensen met alleen een drankje. Dat is zo leuk aan deze plek, leuk voor een hapje, start van je stapavond, gewoon een kopje koffie of wanneer je een werkplek zoekt.

The_commons_studenthotel_terras

Het terras

The commons, een goede gewone aanwinst voor iedereen!

THE COMMONS
MAASTRICHT
Sphinxcour 8,
6211 XZ Maastricht
www.thecommonsrestaurant.com

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer