Erwtensoep met vegawurst

bij Ellis
Erwtensoep

Ok ok, erwtensoep hoort eigenlijk met een echte kookworst, maar als ik nu tegen je zeg dat deze vegawurst je echt niet gaat teleurstellen, zou je het dan toch eens willen proberen? Erwtensoep: wat een heerlijk gerecht is dat. Het warmt zo lekker op na een koude dag. De soep is het lekkerst als je hem een dag van te voren maakt. Dan dikt hij zo lekker in. Je wordt trouwens zelf niet dik van de soep. Hij is namelijk ontzettend gezond. Dit komt door het hoge verzadigingsgehalte, de langzame koolhydraten en hoge hoeveelheid eiwitten dat deze soep bevat. Ze noemen de soep ook wel snert, maar deze vega variant mag geen snert genoemd worden. Dit mag enkel wanneer er varkensvlees in zit (snerten: soep maken van vlees).

Erwtensoep

Erwtensoep met vegawurst

Ok ok, erwtensoep hoort eigenlijk met een echte kookworst, maar als ik nu tegen je zeg dat deze vegawurst je echt niet… Printen
Personen: 6 Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 350 splitlinzen (rode)
  • 450 gr doperwten
  • 2 liter water
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 300 gr boerensoepgroenten
  • 4 vegetarische Bratwürsten (De Vegetarische Slager). Als je toch liever een kookworst hebt, mag je deze natuurlijk vervangen voor de kookworst.
  • 1 el olijfolie / kokosolie

Zo maak je dit recept

1: Neem een grote pan en doe hier het water, splitlinzen, doperwten, laurier en bouillonblokjes in
2: Kook het op laag vuur. Schep het schuim eraf.
3: Als er geen schuim meer is, mag de soepgroenten toegevoegd worden
4: Laat dit zeker 45 min pruttelen
5: Bak de vegawursten in de olijfolie bruin. Snijd de worst in plakjes en roer door de soep.

En nu mag je genieten 🙂 wanneer je de soep een dagje laat staan, is die nog lekkerder!
Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer