Je hebt ze vast al eens ergens voorbij zien komen. De pizza’s die gemaakt zijn van bloemkool of rode bieten. Of misschien wel van een andere groente. Ze zijn in ieder geval heerlijk en super gezond en ook nog me-ga makkelijk (ik weet niet of je ze wel eens zelf hebt proberen te maken? Want dan snap je wat ik bedoel!). Magioni is de bedenker van deze goddelijke “kant-en-klare” groentebodems. Alle credits gaan naar hun. De bodems zijn echt heerlijk van smaak en je hebt het idee dat je een normale pizza eet. Het goede nieuws is, is dat je met deze pizzabodems 70 gram groente erbij kan schrijven, dat kan je van een normale pizza niet zeggen. Ik belegde hem met verschillende groente en een lekker sausje.
Dit heb je nodig
- 1 bloemkoolbodem
- 1 el olijfolie
- halve courgette
- 1/4 gele paprika
- 6 roma tomaatjes
- handje veldsla
- VOOR de TZATZIKI:
- 3 el Griekse yoghurt
- 1/4 komkommer
- 3 el gesneden verse munt
- peper
Zo maak je dit recept
1: Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bodem in de oven voor 12 minuten
2: Was de courgette en snijd in dunne plakjes. Gril ze in een beetje olijfolie
3: Snijd de tomaatjes in kwartjes en de gele paprika in reepjes
4: Maak de tzatziki. Snijd de komkommer in kleine blokjes en de munt fijn. Doe dit samen in een kommetje met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper
5: Beleg de pizza: Smeer de bodem in met de tzatziki, daarna leg je de gegrilde courgette erop, dan de tomaatjes, paprika en verdeel de veldsla erover. Maak af met een klodder tzatziki.
Smakelijk!
De Magioni pizzabodems zijn verkrijgbaar bij Body&Fitshop