Zoete aardappel schotel met spruiten en spekjes

bij Ellis
zoete-aardappel-spruit-spek-2

Typisch zo’n restjedag maaltijd, deze zoete aardappel schotel met spruiten, spekjes, paprika en rode ui. Vroeger vond ik spruiten vies, waarschijnlijk ben ik niet de enige, toch at ik ze en ben er uiteindelijk toch van gaan houden. Wat een geluk, want nu vind ik ze echt heerlijk.

De zoete aardappel in dit gerecht heb ik eerst gekookt en daarna nog even gebakken. Dan wordt de aardappel een beetje knapperig dat maakt dit gerecht net een tikkeltje specialer.

Dit keer maakte ik de spruiten met zoete aardappel, maar dit gerecht kan ook prima met rijst. Je kunt het gerecht dan een Aziatisch tintje geven door het op smaak te brengen met soja saus. Ook heel erg lekker.

zoete-aardappel-spruit-spek-2

Zoete aardappel schotel met spruiten en spekjes

Typisch zo’n restjedag maaltijd, deze zoete aardappel schotel met spruiten, spekjes, paprika en rode ui. Vroeger vond ik spruiten vies, waarschijnlijk ben… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 3 zoete aardappelen
  • 500 gr spruiten
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gr spekjes
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

zoete-aardappel-spruit-spek

Kan ook lekker zijn met rijst

1: Kook ruim water. Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Kook de zoete aardappelen in 10 min zacht
2: Snijd de kontjes van de spruiten en snijd een kruis in de onderkant. Stoom de spruiten voor 10 min
3: Bak de spekjes bruin
4: Bak de zoete aardappel in een hapjespan voor 5 min
5: Snijd de rode ui en rode paprika in blokjes. Voeg ze toe aan zoete aardappelen
6: Voeg ook de spruiten toe aan de zoete aardappel
7: Voeg ook de spekjes toe
8: Breng alles op smaak met peper en eventueel zout

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer