Soms is het wel eens lekker om geen koolhydraten te eten bij een maaltijd. Daarom maakte ik deze boerenkool maaltijd met veel groenten en een eitje, zonder koolhydraten dus. Een volledig koolhydraatarm voedingspatroon lijkt me dan weer onhaalbaar, ook al weet ik dat veel mensen dit doen in mijn omgeving, ik waag me er toch niet aan. Maar soms een beetje minder kan geen kwaad denk ik zo. Net zoals ik dat ook vind van vlees eten. Ik eet minimaal twee keer per week vlees. Kip of rundvlees, maar heb je het ook wel ver gehad. Ik leef en ik voel me fit, geen man over boord dus.
Dit keer dus geen koolhydraten, maar een goed bord vol met lekkere verse boerenkool met veel tomaten en twee smeuïge eitjes on top. Een soort van shakshuka maar dan een tikkeltje anders. Erg lekker, al zeg ik het zelf.
Ga jij het maken?
Het bord op de foto is van Maastricht Porselein (merk Palmer). De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment.
Dit heb je nodig
- 150 gr Boerenkool
- 4 zoete tomaten
- 1 ui
- 2 eieren
- chili vlokken
- peper en zout
- beetje olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Neem een hapjespan en warm een beetje olijfolie op
2: Snijd de ui in blokjes en bak fruitig
3: Voeg de boerenkool toe en zorg dat het slinkt
4: Was en snijd de zoete tomaten in partjes en voeg toe. Roer door
5: Verdeel de ingrediënten over de pan, maar twee kuiltjes en sla een eitje kapot in het kuiltje. Verhaal dit
6: Bak dit voor 10 minuten totdat de eitjes niet meer nat zijn. Breng op smaak met peper en zout en naar wens met een beetje chili vlokken
Smakelijk!