Nu het een paar dagen achter elkaar heeft geregend, heb ik direct zin in soep. Wortel-courgettesoep in dit geval. Het was een restjes dag en vond in de koelkast nog een zakje geraspte worteltjes en een courgette. Ze waren rijp om bereid te worden, dus fijn snijden en de pan in.
Soep gaat er hier thuis altijd in. Ik maak extra veel en meestal is het op voordat het nacht is. Zo niet, dan gaat het de dag erna wel op. Ook een super fijn gerecht om mee te nemen naar het werk. Net even wat anders dan die boterhammen. Ik kan me daar wel op verheugen.
Om de soep van eiwitten te voorzien heb ik ook nog wat kikkererwten toegevoegd. En om het helemaal af te maken heb ik er ook nog een aantal geroosterd met wat pittige kerriepoeder als topping. Maakt zo’ n soep toch altijd af vind ik. Zonder topping geen lekkere soep.
Geniet van deze wortel-courgettesoep!
Dit heb je nodig
- 500 gr wortels
- 1 courgette
- 2 uien
- 300 gr kikkererwten
- 1 el kurkuma
- 3 el pittige currypoeder
- 1 el olijfolie
- 1 liter groentebouillon
- Peper
Zo maak je dit recept
1: Neem een grote soeppan en warm de olijfolie op
2: Snijd de uien in blokjes en de courgette en wortel in schijfjes en doe in de soeppan. Roer goed door
3: Kruid de groenten met 1 el kurkuma en 2 el currypoeder. Voeg de bouillon toe en laat dit 10 min zachtjes koken
4: Giet ondertussen de kikkererwten af. Neem een hapjespan en rooster de kikkererwten met de overgebleven pittige currypoeder. Doe dit voor 5 min
5: Doe 200 gr van de kikkererwten bij de soep en pureer de soep tot een gladde massa. Breng op smaak met peper
6: Neem een soepkom, schep er de soep in en maak af met de pittige kikkererwten als topping
Smakelijk!