Gele curry met kip, courgette, paprika en tuinerwten

bij Ellis
Gele-curry-courgette-kip-paprika-tuinerwt

Gele curry met lekker vers gesneden groenten. Ik kan me er telkens weer op verheugen. Op mijn website zijn al best wat curry’s te vinden moest ik net concluderen. Dat zal niet voor niks zijn. Het is ook een van mijn lievelingsgerechten om thuis te maken. Ik maak altijd meer, zodat we de dag erna beide nog een klein schaaltje kunnen eten.

De curry’s die ik maak zijn wel allemaal thais getint. Soms eens eentje van Indiaas recept. De thaise curry’s brengen mij terug naar de tijd dat we door Thailand heen reisden. We hebben gereisd, gechilld en gegeten. Vooral dat laatste is natuurlijk een grote hobby van mij en in Thailand kon ik mijn culinaire hart wel ophalen. Geweldige keuken! Pittig, smaakvol, vers en gevarieerd. Thuis probeer ik het na te doen, maar verder dan een goede curry kom ik niet. Snel nog eens terug naar dat mooie land.

Gele-curry-courgette-kip-paprika-tuinerwt

Gele curry met kip, courgette, paprika en tuinerwten

Gele curry met lekker vers gesneden groenten. Ik kan me er telkens weer op verheugen. Op mijn website zijn al best wat… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 4.3/5
( 3 voted )

Dit heb je nodig

  • 400 gr zilvervliesrijst
  • 3 kipfilet
  • 2 rode uien
  • 1 halve courgette
  • 1 rode paprika
  • 100 gr tuinerwten
  • 200 ml kokosmelk
  • Gele curry pasta van fairtrade
  • Beetje olie voor in te bakken

Zo maak je dit recept

Gele-curry-courgette-kip-paprika1: Bereid de rijst volgens de verpakking
2: Neem een wok. Snijd de rode ui in grove stukken. Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de gesneden ui en kipfilet in een beetje olie aan. Laat rustig pruttelen
3: Snijd ondertussen de courgette in blokjes en de paprika in reepjes. Voeg dit bij de kip en roer door
4: Voeg nu de kokosmelk en curry pasta toe. Roer door en doe de deksel op de pan. Stoof dit voor 10 min
5: Voeg de laatste 5 min de tuinerwten toe. Laat pruttelen zonder de deksel op de pan
6: Eet de rijst bij de curry

Smakelijk!

 

 

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer