Een rode biet is een veelzijdig ingrediënt. Lekker in de soep, smoothie, in een salade salade, stamppot of bij een stukje rood vlees. Lekker zoet en een echte smaakmaker wat mij betreft. Naast dat het een heerlijk ingrediënt is om mee te koken, is het ook ontzettend goed voor je gezondheid. Je kunt de rode biet koken, maar zeker ook rauw eten. Die laatste is een beetje gezonder dan de gekookte variant. Maar beide gezond.
Ik koop zelf altijd de voorgekookte bieten. Of ja, ik heb minimaal twee zakjes op voorraad. Zo handig om in je koelkast te hebben liggen. Een gezonde maaltijd is dan altijd een mogelijkheid.
Deze salade at ik als lunch. Vult goed door de linzen en bieten en heeft een bite door de feta en balsamico azijn. Ik heb gesmuld!
Dit heb je nodig
- 75 gr rucola
- 4 rode bieten
- 160 gr linzen
- 200 gr feta
- handje walnoten
- balsamico azijn
- extra vergine olijfolie
- peper
Zo maak je dit recept
1: Neem twee diepe borden en verdeel de rucola over de borden
2: Snijd de rode bieten in blokjes en verdeel over de borden
3: Spoel de linzen af en verdeel ook
4: Snijd de feta in kleine blokjes en breek de walnoten. Verdeel over de borden
5: Maak af met een beetje balsamico, extra vergine olijfolie en peper
Smakelijk!