Vegan courgetti bolognese pasta

bij Ellis
Vegan courgetti

Het vorige recept met courgetti vond ik zo lekker, dat ik besloten heb er nog een keer iets mee te maken. En.. wederom een succes. Het “gehakt” is vervangen door een hele hoop noten, zo gezond en voedzaam. Hij doet absoluut niet af van de “echte”  bolognese. Of ja, wat is eigenlijk een echte bolognese? Van mij mag hij best geruild worden voor deze variant!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 3 courgette
– 1 ui
– 2 kl teentjes knoflook
– 6 romatomaten
– 4 takjes basilicum
– 40 gr walnoten
– 40 gr pijnboompitten
– 40 gr cashewnoten
– 1 el citroensap
– 4 stukken gedroogde tomaten (:dus niet in olie. Mocht je deze niet vinden bij de supermarkt, kan je ook die nemen in olie. Laat ze dan eerst goed uitlekken voordat je ze gebruikt in de saus)
– 5 el olijfolie
– peper&zout

Dit moet je doen:

Snijd de knoflook en ui klein en bak in een beetje olie in een wokpan. Haal de 2 courgettes door de spirelli (of snijd in reepjes) en voeg toe bij de ui en knoflook. Laat dit minimaal 15 op laag vuur pruttelen en roer regelmatig.

Maak de saus in een keukenmachine. Voeg de knoflook, basilicum, citroensap, 3 el olijfolie en een beetje zout en blend kort. Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en voeg ook toe. Voeg nu de noten en gedroogde tomaten toe en blend, zodat de noten nog een beetje grof zijn. Breng op smaak met peper en zout. Doe de saus in een pannetje en warm het in 5 minuten op.

Maak het bord op. Doe wat courgetti op het bord, daarop de saus en garneer met wat pijnboompitten, tomaatje en basilicum. Je kan het ook nog garneren met wat parmezaanse kaas <- not so healthy :).

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer