Pastinaaksoep met baconstrips

bij Ellis

Pastinaak is zo’n typische groente waar je alleen in de winter zin in hebt. Ontzettend lekker om er soep mee te maken, de soep wordt namelijk zo lekker romig. Wist je trouwens dat pastinaak vroeger even belangrijk was in de keuken als een aardappel? In 2016 zijn er zelfs mensen die de pastinaak helemaal niet kennen. Zonde. Nog een wist-je-dat-je, bacon wordt gemaakt van het rugspek van het varken, dit is een stuk minder vet dat het buikspek waarvan ontbijtspek is gemaakt.

Ik ben geïnspireerd door beginspiration.nl

Dit heb je nodig:

– 200 gr pastinaak
– 1 ui
– 1 laurierblad- 1 liter groente bouillon
– 5 plakjes bacon
– 3 blaadjes salie
– 1 el olijfolie
– peper en zout

Snijd de ui klein en bak in wat olie in de soeppan. Snijd de pastinaak klein en voeg toe. Bak dit 5 minuten op laag vuur.

Voeg de bouillon en laurier toe, roer regelmatig.

Maak ondertussen de baconsnippers. Snijd de baconplakjes in reepjes en bak in een hapjespan samen met de blaadjes salie. Bak dit tot dat de bacon lekker knapperig is.

Verwijder het laurierblaadje uit de soep. Blend de soep en breng op smaak met peper en zout. Schenk in en garneer met de baconsnippers.

Smullen maar!

Delen? gebruik #healthtastic

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer