Linzensoep met venkel en kip

bij Ellis
linzen-venkel-kip-soep-2

In de winter eet ik nog liever soep, dan in de zomer. Het liefst van die volle soepen, boordevol met groenten en kruiden, net zoals deze linzensoep. Heerlijk warm en niet zo heel veel werk. Deze soep bevat kip wat ervoor zorgt dat je sneller verzadigd bent. Wij hebben echt alleen de soep gegeten, maar voor grote eters zou ik toch een broodje erbij willen voorstellen.

De linzen die ik gebruik komen uit blik. Het beste is natuurlijk om ze zelf te wellen, maar dat ik heel veel werk en dat kost tijd. Daarom kies ik voor blik. Ik was de linzen goed af en kook ze als laatste even mee. Zo behouden ze de meeste vitamines en door het wassen spoel je eventuele slechte stoffen weg. Wanneer je wel de tijd hebt, wellen die handel.

Smakelijk!

linzen-venkel-kip-soep-2

Linzensoep met venkel en kip

In de winter eet ik nog liever soep, dan in de zomer. Het liefst van die volle soepen, boordevol met groenten en… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 venkel
  • 3 kipfilets
  • 2 uien
  • 310 gr linzen
  • 1 blikje bio tomatenblokjes
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 cm gember
  • 1 liter kippenbouillon
  • peper en zout
  • beetje krulpeterselie

Zo maak je dit recept

linzen-venkel-kip-soep

Een goed gevuld soep

1: Neem een soeppan en doe er een beetje olie in
2: Was de venkel goed af. Verwijder de harde stukken en snijd in dunne reepjes. Voeg toe aan de soeppan
3: Snijd de ui in blokjes en de gember fijn, voeg toe. Breng op smaak met de komijn en roer goed door
4: Snijd de kip in blokjes, voeg toe. Bak die voor 5 minuten
5: Voeg de tomatenblokjes en bouillon toe. Kook dit op laag vuur voor 15 minuten
6: Was de linzen en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout
7: Maak af met een beetje peterselie

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer