Valkenburg: Italiaans genieten bij Culitalia

bij Ellis
Culitalia_valkenburg

Onlangs bracht ik samen met mijn moeder een bezoekje aan Culitalia in Valkenburg aan de Geul. Tijdens de roadtrip die mijn moeder maakte door Zuid Limburg (met de fiets!) had ze hier heerlijk geluncht. Goddelijk volgens haar en ik moest dit proeven. Dus niet lang na haar trip hebben we een bezoekje naar Valkenburg gepland. Het is niet zo dat ik nooit in Valkenburg kom, maar gek genoeg bezoek ik dan alleen de grote toeristische straat. Er zitten best goede restaurants tussen namelijk. Maar mijn moeder had in een zijstraatje een goede Italiaan ontdekt. Een typisch Italiaans winkeltje met allemaal Italiaanse spulletjes. Kookboeken, servies, olijfolie, vleeswaren, pasta, koekjes en nog veel meer lekkers. Maar het bijzondere is dat je in een klein hoekje in deze winkel ook overheerlijk kan eten. Jean, de eigenaar en ook kok van dit winkeltje, weet wat hij doet. Hij weet veel over de Italiaanse keuken en snapt ook wat lekker eten is.

Culitalia_overheerlijk_koekje

Check het koekje

We startte met een kopje thee. Thee die Jean zelf inkoopt in Italië. Mijn moeder nam de ‘dopo pasto’ met olijfblad, venkel, mint, salie en thijm en ik nam de ‘relax’ met olijvenblad, citroenmelisse, meidoorn, linde en ijzerhard. We mochten beide een koekje uitzoeken.. en wat voor eentje. Oordeel zelf :). De thee was trouwens zo lekker dat we een doosje hebben gekocht.

Culitalia_campinia

Broodje

Broodje caprese, maar dan toch echt beter. Hij heeft op de kaart een andere naam, namelijk: campania. Het is buffel mozzarella op een typisch Italiaans plat broodje. De garnering hoort op het broodje thuis en we kregen de lekkerste olijfolie en balsamico met truffel erbij, waarmee we onze broodjes af konden maken. Echt te lekker!

Culitalia_mama

Di Mama

Met die liefste mammaaa.

Culitalia_kookboeken

Winkeltje

Kookboeken, servies en heel veel andere leuke cadeaus (voor iemand anders of gewoon voor jezelf!).

Culitalia_olijfolie

Olijfolie

Olijfolie! mmm…

Culitalia_wijn

Lekkere Italiaanse wijnen

En wijn en pasta.

Je waant je dus echt in Italië bij Culitalia! Buon appetito!

Culitalia
Lindenlaan 23
Valkenburg aan de Geul

—–
#nospon

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer