Spinazie-zoete aardappel stamppot met curry kip

bij Ellis
Spinazie-zoete aardappel stamppot met curry kip

Stamppot. Je kan er niet omheen in de winter. We kennen hem met een normale aardappel, boerenkool en worst. Niks mis mee trouwens, maar dit kan een stuk gezonder (zonder spekjes en vette jus). Daarom een variant met zoete aardappel, spinazie en kip. Niet gek, toch? Hij is mij erg goed bevallen en daarom zal ik hem met jullie delen:

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 500 gr geschilde zoete aardappel
– 1 doos spinazie (diepvries, 450 g)
– 1 grote fijngesneden ui 
– 1 scheutje melk
– 1 eetlepel milde kerriepoeder
– 2 kipfilets
– 50 g amandelschaafsel
– 1 el olijfolie
– zout & peper

Aardappelen in 20 minuten gaarkoken. Spinazie op laag vuur laten ontdooien, zodra de spinazie ontdooid is, even uit laten lekken in een vergiet. Ui in olijfolie glazig bakken, kerriepoeder 1 minuut meebakken. Kipfilets inwrijven met zout en peper en tussen ui leggen. Kip in 10 minuten rondom bruin en gaar bakken. In droge koekenpan amandelschaafsel goudbruin roosteren.

Aardappelen afgieten en tot puree stampen. Uimengsel met bakolie en helft van amandelschaafsel door puree mengen. Spinazie in gedeelten door puree scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kipfilets in plakjes snijden. Stamppot over vier borden verdelen en plakjes kip erop leggen. Garneren met rest van amandelschaafsel.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer