Gele rijst met spruiten en walnoten

bij Ellis

Tja soms bedenk je iets en dan helpt de supermarkt niet echt mee. Deze was eigenlijk bedoelt met broccoli, maar met spruiten eigenlijk veel lekkerder. Wist je trouwens dat wanneer je spruiten niet zo lang kookt, ze niet zo bitter zijn? Ik heb ze in dit geval gewokt, omdat ze dan net wat sneller klaar zijn (ik had honger). Oeh en dan ook nog eens in combinatie met walnoten, de-li-cious!

Voor 2 pers:
– 200 gr ongekookte gele rijst
– 1 grote ui
– ongeveer 25 spruiten
– 1 el curry poeder
– een flinke hand walnoten
– 1 el olijfolie
– peper&zout

Kook de rijst volgens de verpakking.

Neem een wokpan en warm wat olijfolie op. Snijd de ui in grote stukken en bak in de olijfolie glazig. Voeg de curry poeder toe. Was de spruiten goed en snijd ze door midden, doe ook in de wok. Wok dit minimaal 10 min op laag vuur. Hak de walnoten grof.

Als de rijst klaar is schep deze door het uien-spruitenmengsel, bak kort op laag vuur. Schep ook de walnoten erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Nu kunnen de borden opgemaakt worden!

Smakelijk.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer