Speltpasta met pesto en pijnboompitjes

bij Ellis

Wist je dat speltpasta vele malen gezonder is dan normale pasta? Een aantal weetjes: het heeft een betere verhouding tussen koolhydraten en vetten, het bevorderd de spijsvertering en het bevat meer vitamine B dan normale pasta. Er zijn nog meer voordelen, maar die bespaar ik je. Je moet het gewoon proberen.

Voor 2 personen:
– 1x verpakking 250 gr spelt spaghetti (Lo Scoiattolo, koelvak AH bij de pasta’s)
Voor de grote eter: pak 1,5/2 pakken spaghetti, verdubbel dan ook de ingrediënten
– 40 gr pijnboompitjes
– 7,5 gr verse basilicum
– 14 zoete cherrytomaatjes
– 2 el extra vergine olijfolie
– peper&zout

Pesto:
– 40 gr pijnboompitjes
– 1 teentje knoflook
– 80 gr parmezaanse kaas
– 7,5 gr verse basilicum
– 3 el extra vergine olijfolie
– peper&zout

Optioneel:
– 1 broccoli

Zo maak je het:

Maak als eerste de pesto door alle ingrediënten in een blender te doen en goed te blenden. Proef tussen door en maak op smaak door peper en zout toe te voegen (kan zijn dat je bijvoorbeeld meer parmezaanse kaas lekkerder vind, voeg dit dan toe).

Bak de 40 gr pijnboompitjes bruin in een hapjespan. Als ze bruin zijn haal ze dan uit de pan en doe ze in een schaaltje. Nu kan je de cherrytomaatjes kort in de pan leggen, zodat ze een beetje warm zijn.

Kook de pasta volgens de verpakking. Giet de pasta af wanneer hij klaar is en doe opnieuw in de pan. Zet het vuur op klein. Voeg de pesto, pijnboompitjes en fijn gesneden verse basilicum toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.

Maak het bord op: Pasta, cherrytomaatjes en een beetje parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer