Thaise kokossoep met noodles

bij Ellis

De laatste tijd heb ik een sterke voorkeur voor de Thaise keuken… ik denk dat het iets te maken heeft met de reis die voor de deur staat. Alles wat Thais is, vind ik lekker. Daarom wilde ik ook eens experimenteren met een soep, want dat is tenslotte ook een van de favorieten :). Dit recept komt van ” de groene meisjes”.

Voor 4 koppen:
– 400 ml kokosmelk (1 blik)
– 1 paksoi
– een half bosje koriander
– 1 rode peper
– 1 bosje bosuitjes
– 1 bakje champignons
– 1 bakje taugé
– 200 gram glass-noodles
– 2 groentebouillonblokjes
– 750 ml water
– een scheut sojasaus

Optioneel en zeker aan te raden:

– handje ongezouten cashewnoten on top

Zo doe je het:

Pak een soeppan en breng hierin het water met de bouillon en de kokosmelk aan de kook. Haal de zaadjes uit de rode peper en snijd in kleine stukjes. Voeg toe aan de bouillon. Snijd de champignons en het witte gedeelte van de paksoi in stukken en doe dit in de pan. Laat meekoken.

Kook ondertussen de glass-noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. De noodles zijn in een paar minuutjes klaar.

Snijd de bosuitjes en de koriander fijn, voeg dit toe aan de soep. Voeg tot slot het groene gedeelte van de paksoi en de taugé toe en laat dit nog heel eventjes meekoken. Let op: taugé en paksoi moeten een beetje knapperig blijven.

Voeg nog een scheutje sojasaus toe voor wat extra smaak en garneer de soep met de koriander.
Leg de noodles op de bodem van je soepkom en giet hier de soep overheen.

Tip: Je hebt een mes en lepel nodig 🙂

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer