Hamburger gezond

bij Ellis

Soms mogen we ons best wel iets extra’s gunnen. Ik doe mijn best om alle recepten zo lekker en gezond mogelijk te maken. Maar daar horen een aantal ingrediënten gewoon niet bij, zoals bijvoorbeeld producten uit potjes of blik. Daarnaast probeer ik broodjes ook vaak te mijden. Nou ja, bij deze hamburger dus even niet. Daarentegen heb ik wel geprobeerd hem zo gezond mogelijk te maken 🙂

Voor 2 broodjes:
– 2x meergranen bol
– halve courgette
– 2 tomaten
– 1 teentje knoflook
– 40 gr rucola
– 4 el olijfolie
– 2 el hummus
– 2 el salsa mild (ja, uit een potje :))
– peper&zout

Hamburgers:
– 300 gr goede kwaliteit gehakt
– 2 beschuiten
– 1 ei
– 1 tl komijn
– 1 tl chillipoeder
– flinke scheut soja saus
– peper&zout

Zo ga je te werk (je hebt hier wel wat meer tijd en een grillpan voor nodig):

Snijd de courgettes en tomaten in plakjes van ½ cm en snijd de knoflook fijn. Doe ¾ van de olie met de knoflook en helft van de de rucola in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Breng op smaak met (versgemalen) peper.

Verhit de grillpan. Bestrijk de plakjes courgette en tomaat met de rucolaolie en gril de courgette in 4 min. goudbruin en keer halverwege. Gril de tomatenplakjes 1 min. en keer halverwege. Leg de groenten in de rest van de rucolaolie en schep om zodat ze rondom bedekt zijn. Laat de grillpan op het vuur staan.

Maak de hamburgers door alle ingredienten goed te mengen en er hamburgers van te maken. Gril in 10 min. rosé. Keer halverwege.

Halveer ondertussen de broodjes en bestrijk met wat rucolaolie en gril ze kort. Bestrijk de onderste helften met de houmous. Verdeel de rest van de rucola over de broodjes en beleg met een paar plakjes courgette en tomaat. Leg op elk broodje een hamburger en schep er 1 el salsa op. Dek af met de bovenkant van het broodje.

Trouwens erg lekker met zoete aardappelfrietjes.

Delen? gebruik #healthtastic

PS: Lekker idee van de AH.

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer