Curry blijft een van mijn meest gemaakte recepten. Het is makkelijk te maken en altijd boordevol groenten, dat zal de reden zijn. Daarom heb ik ook altijd rijst, curry pasta en kokosmelk in huis. Want met twee verschillende soorten groenten kun je op die manier al een ontzettend lekkere curry maken. Een beetje vlees of wat nootjes en kruiden kunnen gerecht dan net weer een beetje opvrolijken.
Dit keer ging ik trouwens niet voor een stukje vlees, maar voor Fairtrade Original Jackfruit. Echt bizar hoe dicht deze vrucht bij echt vlees komt qua structuur. Het is vrijwel smaakloos, maar de structuur en het uiterlijk lijkt verdomd veel op vlees. Jackfruit is een vrucht die groeit aan bomen in Thailand. Je kunt ze rijp en geel of jong en groen eten. Ze zijn neutraal van smaak en neemt gemakkelijk andere smaken in zich op. Jackfruit is dus een top vleesvervanger omdat het na bereiding de structuur van vlees heeft.
Ga jij het ook eens proberen?
Dit heb je nodig
- 200 gr Fairtrade Original Zilvervliesrijst
- 1 Fairtrade Original Rode curry pasta
- 1 blik Fairtrade Original jackfruit
- 200 ml Fairtrade Original kokosmelk
- 1 aubergine
- 1 ui
- 2 tomaten
- 1 rode paprika
- 200 gr doperwten
- 1 limoen
- Olie om in te bakken
- Optioneel: koriander
Zo maak je dit recept
1: Bereid de rijst volgens de verpakking
2: Snijd de ui in grove blokjes. Neem een wok en doe er een beetje olie in. Bak de ui fruitig
3: Was de Jackfruit af en doe bij de ui
4: Was de groenten. Snijd de tomaat, paprika en aubergine in blokjes. Voeg toe bij de ui en jackfruit. Meng goed en laat dit even sudderen
5: Voeg de curry pasta en kokosmelk toe. Roer alles goed door elkaar en laat voor 15 min sudderen met de deksel op de pan. Roer regelmatig
6: Roer als laatste de doperwten erdoor en knijp een halve limoen uit. Voeg optioneel een paar takjes koriander toe. Laat dit nog 5 min sudderen
7: Giet de rijst af. Serveer de curry in een apart kommetje samen met de rijst, limoen en koriander
Smakelijk!