Quinoasalade met zalm en sugar snaps

bij Ellis
Quinoasalade_met_zalm_en_sugar_snaps

Aan het einde van het jaar heb ik jullie een belofte gedaan en dat was meer recepten met vis. Nou, hier is numero 1! Weliswaar met mijn voorkeurs visje, maar het is er eentje. Dit is een salade, maar echt makkelijk te eten als avondmaal. De quinoa zorgt voor de koolhydraten, vis voor de eiwitten en de rest is alleen maar groen. Het leent zich dus perfect voor de avond. Wil natuurlijk niet zeggen dat ze niet tussen de middag kan. Deze kanjer is binnen enkele stappen klaar en mega gezond!

Quinoasalade_met_zalm_en_sugar_snaps

Quinoasalade met zalm en sugar snaps

Aan het einde van het jaar heb ik jullie een belofte gedaan en dat was meer recepten met vis. Nou, hier is… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 2 zalmfilet met huid (kook goede kwaliteit)
  • 150 gr quinoa
  • 200 gr sugar snaps
  • 1 avocado
  • halve komkommer
  • 200 gr ijsbergsla
  • 1 el fijn gesneden dille
  • 2 el creme fraiche light
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

1: Warm de oven voor op 200 gr. Kruid de zalm met peper en zout en zet de zalm voor 10 minuten in de oven
2: Bereid de quinoa volgens de verpakking. Voeg de laatste 4 minuten de sugar snaps (na doppen) toe
3: Snijd de komkommer door midden en in kleine plakjes. Doe de komkommer, samen met de ijsbergsla in een kom en meng dit
4: Zodra de quinoa klaar is, voeg je dit ook toe aan de ijsbergsla
5: Snijd de dille fijn en meng dit in een apart bakje met de crème fraiche. Snijd de avocado in reepjes
6: Neem een bord en leg hier de ijsbergsla met groente op. Leg hier de avocado op. Haal de zalm uit de oven en maak met een vork de zalm los. Leg de plakjes zalm op de salade. Serveer met de crème fraiche.

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer