Pompoen-venkelsoep

bij Ellis
Pompoen-venkelsoep

Je neemt een kijkje in de koelkast en je hebt een pompoen en venkel. Dan maak je soep! Tenminste, dat maakte ik ervan. Altijd zo makkelijk en deze is extra lekker. Ik had ook nog een wortel liggen, dus die deed ik er ook nog in. Je hebt met dit soepje dus ook nog in 1 klap heel wat vitamientjes binnen. Waar wacht je nog op?

Pompoen-venkelsoep

Pompoen-venkelsoep

Je neemt een kijkje in de koelkast en je hebt een pompoen en venkel. Dan maak je soep! Tenminste, dat maakte ik… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 3.7/5
( 3 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 winterpeen
  • 1 venkel
  • 400 gr pompoen (bij de ah krijg je ze al in blokjes gesneden, wel zo handig)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • peper&zout
  • 1 liter groente bouillon, mag ook van tablet. Je kunt ook alleen water gebruiken!

Zo maak je dit recept

1: Snijd de knoflook fijn en bak even kort in wat olie in de soeppan
2: Snijd ondertussen de venkel, wortel en pompoen in stukken en voeg bij de knoflook toe
3: Bak dit op laag vuur 10 min. Voeg daarna de bouillon (of water) toe en kook de groente in 10 minuten gaar
4: Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Smullen maar!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer