Sinds kort ben ik ambassadeur van Bonduelle. Je ziet natuurlijk al met enige regelmaat gerechten waar bonen een rolletje in spelen terug op mijn blog. Maar vanaf nu ga je dus nu nog vaker bonen-gerechten terug zien. Het zijn namelijk hele makkelijke bronnen van eiwitten en ook nog eens gezond. Want wist je dat blikgroenten vaak evenveel, of zelfs meer, vitaminen bevatten? Dit komt namelijk doordat ze direct na pluk worden bereid en verpakt. Ik wil hiermee trouwens niet zeggen dat je geen verse groenten moet eten. Maar een blikje bonen is zo gek nog niet. Het is makkelijk, snel en gezond. En past perfect bij Healthtastic. Daarom ging ik ook de samenwerking aan, om jullie te laten zien dat je makkelijk en lekker kunt koken met bonen uit blik, in combinatie met verse groenten.
Deze soep is daar het eerste voorbeeld van. 3 verschillende soorten bonen, met wortel en heel veel verse tomaten. Dit is een echte maaltijdsoep. Je zit na 1 kopje meer dan vol.
Dit heb je nodig
- 160 gr Bonduelle Linzen
- 130 gr Bonduelle Reuzenbonen
- 106 gr Bonduelle Zwarte bonen (mini's, erg handig!)
- 6 roma tomaten
- 4 wortels
- 2 uien
- 1l water
- 1tl cayenne kruiden
- paar takjes platte peterselie om te garneren
- beetje zout
- beetje olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Neem een grote soeppan en zet op het vuur met een beetje olijfolie
2: Snijd de ui grof en doe in de pan
3: Was de tomaten en snijd in grove stukken, voeg toe
4: Was en snijd de wortel in dunnen plakjes, voeg toe
5: Roer goed door en kruid met de cayenne peper
6: Voeg het water toe en kook voor 7 minuten
7: Doe alle bonen in een vergiet en was goed af. Voeg ook toe en roer goed door. Laat dit nogmaals 5 minuten staan
8: Breng op smaak met zout
9: Snijd de peterselie grof. Doe de soep in een diepe kom en garneer met de peterselie.
Je soep is klaar! Smakelijk
1 Reactie
[…] Meer bonensoep? Klik hier. […]
Opmerkingen zijn niet mogelijk.