Plaatpizza met spinazie en zongedroogde tomaten

bij Ellis
Plaatpizza_met_spinazie_zongedroogde_tomaten_en_pijnboompitten1

Pizza. We maken het niet vaak zelf. Als we het eten dan weten we de lekkerste zaakjes in Maastricht wel te vinden. Soms op zondag, dan wil ik wel eens overstag gaan. Het is zo gemakkelijk en lekker, maar niet erg gezond. Moet zo nu en dan moet dat kunnen vind ik. Altijd de knip erop, maakt het leven niet leuker, denk ik dan.

Zelf pizza maken heb ik lang niet gekund, omdat ik gewoonweg geen oven had. Sinds onze verhuizing maak ik daarom ook weer vaker ovengerechten. Onze oven is niet ontzettend groot, dus enorme gerechten gaat dan weer niet. Ik klaag niet. Maar voor deze plaatpizza ging ik naar mijn ouders. Zij hebben een enorme oven, perfect dus om een grote pizza te maken. Vroeger aten we trouwens heel vaak pizza. Mijn moeder maakte dan zelf de bodem, mijn broer sneed de groenten en keek kritisch toe hoe de pizza’s bruin werden. Die rollen zijn inmiddels omgedraaid. Ik snijd de groenten, mijn ma voert mijn instructies uit en mijn broer kijkt nog steeds kritisch naar de oven. Daarna smikkelen we samen de pizza’s op. Daar is niks aan veranderd.

Ga jij hem maken? Hij is echt ontzettend lekker.

Plaatpizza_met_spinazie_zongedroogde_tomaten_en_pijnboompitten

Lekker!

Plaatpizza_met_spinazie_zongedroogde_tomaten_en_pijnboompitten1

Plaatpizza met spinazie, zongedroogde tomaten en pijnboompitten

Pizza. We maken het niet vaak zelf. Als we het eten dan weten we de lekkerste zaakjes in Maastricht wel te vinden.… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

 • kant en klare volkorenpizzabodem (in de koeling)
 • 300 gr pasata di pomodoro (voor de tomatensaus)
 • verse kruiden voor de saus (basilicum, tijm, rozemarijn, of wat in je tuin staat)
 • 400 gr verse spinazie
 • 1 teentje knoflook
 • 2 uien
 • 150 gr zongedroogde tomaten
 • 4 el geroosterde pijnboompitten
 • mozzarella
 • olijfolie
 • peper&zout

Zo maak je dit recept

1: Verwarm de oven voor op 180 graden
2: Neem een steelpannetje en doe hier de pomodoro en fijn gesneden verse kruiden in. Laat dit op laag vuur pruttelen
3: Rooster de pijnboompitten. Laat ze niet aanbranden. Zet apart
4: Snijd de knoflook en ui fijn. Bak in olijfolie aan in een hapjespan
5: Voeg met en met de spinazie toe. Roer goed door
6: Snijd de tomaatjes in reepjes en voeg toe aan de spinazie
7: Breng op smaak met peper en eventueel zout
8: Roer de pijnboompitten erdoor
9: Laat de mozzarella uitlekken en snijd in reepjes
10: Pak de bakplaat en rol hier het pizzadeeg op uit. Besmeer met de tomatensaus. Beleg vervolgens met het spinaziemengsel. Maak af door de plakjes mozzarella gelijk te verdelen
11: Zet de plaatpizza voor 20 min in de oven. Kijk regelmatig dat de spinazie niet aanbrand.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer