Lekker makkelijk en snel klaar. Dat zijn deze pitabroodjes met pit. Want dat moet ik er wel bij zeggen. Ik hou wel van een beetje pittig en daarom heb ik de pitabroodjes ingesmeerd met sambal. Hou je hier nu niet van, dan laat je dit achterwegen, of je vervangt de sambal voor een ander lekker sausje. Mocht je nu wel de sambal gebruiken, dan zul je zien dat de komkommer en de avocado de boel blussen. Geen zorgen dus. Door de avocado heb je trouwens geen echte saus nodig. Zorg wel dat je een goede rijpe avocado hebt, die ervoor zorgt dat je een smeuig broodje krijgt. Om het extra pittig te maken koos ik een pittige falafel. Maar die zijn simpel te vervangen voor een normale variant.
Wanneer ga jij deze pitabroodjes maken?
Dit heb je nodig
- 4 spelt pitabroodjes
- 20 falafel balletjes
- 1 avocado
- hand rucola
- halve komkommer
- 1 tl sambal badjak
- 1 el olijfolie voor in te bakken
Zo maak je dit recept
1: Verwarm de oven voor en bereid de pitabroodjes volgens de verpakking
2: Neem een hapjespan en bak de falafelballetjes in de olijfolie gaar
3: Snijd de avocado in reepjes
4: Was en snijd de komkommer in reepjes
5: Als de pitabroodjes klaar zijn, snijd je ze doormidden en besmeer je ze met sambal. Nu kan het vullen beginnen: eerst de rucola, avocado, falafelballetjes en maak af met de komkommer
Smakelijk!