Linzensoep met zoete aardappel, tomaat en koriander

bij Ellis
Linzensoep_met_zoete_aardappel_tomaat

Een soep voor avondeten moet wat mij betreft altijd voldoende koolhydraten bevatten. Vaak zie je dan vermicelli in de soep of rijst. Ik heb in deze Linzensoep een zoete aardappel verwerkt. Een smaakmaker en een goede vervanger voor de slierten in je soep. Samen met de linzen en tomaat maakt deze soep een goed vullende soep. Ik had een pannetjes gemaakt voor twee goede kopjes, maar zou bijna willen adviseren om meer te maken. Net zoals meerdere gerechten verwacht ik dat de soep na een nachtje staan nog lekkerder is, want dan zijn de ingrediënten nog net iets zachters.

Je kunt de koriander trouwens vervangen voor platte peterselie, mocht je koriander niet lekker vinden.

Ik gebruikte de linzen van Bonduelle

Meer bonensoep? Klik hier.

Linzensoep_met_zoete_aardappel_tomaat

Linzensoep met zoete aardappel, tomaat en koriander

Een soep voor avondeten moet wat mij betreft altijd voldoende koolhydraten bevatten. Vaak zie je dan vermicelli in de soep of rijst.… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 zoete aardappel
  • 260 gr linzen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 rijpe tomaten
  • klein bosje koriander
  • 1 liter water
  • peper&zout
  • olijfolie

Zo maak je dit recept

1: Neem een kleine soeppan en doe hier de olijfolie in
2: Snijd de knoflook fijn en de ui in blokjes. Doe dit in de pan
3: Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Voeg toe
4: Was de tomaten en snijd in parten. Voeg ook toe. Roer goed door. Laat dit 5 min stoven
5: Voeg het water toe en breng op smaak met grof gesneden koriander, peper en zout
6: Roer door en laat dit 10 min op laag vuur koken
7: Voeg de linzen toe en laat nog 5 min koken
8: Schenk de soep in een soepkom

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer