Parelcouscous met peultjes en courgette

bij Ellis

Die parels waren me wel goed bevallen, dus besloot ik er nog een gerecht mee te maken. Ik moet je eerlijk bekennen dat dit wederom een topper was. Laat je niet afschrikken door de “couscous”, parelcouscous is namelijk echt anders. Het heeft een zachtere en vollere smaak dan normale couscous. Een echt pareltje in je mond!

Voor 4 personen heb je nodig:
– 2 ltr water
– 200 gr parel couscous
– 70 gr tomatenpuree
– 200 gr peultjes
– 1 courgette
– 295 gr zongedroogde tomaten
– 15 gr munt
– 2 el rodewijnazijn
– 280 gr groene olijven gegrild
– 200 gr witte kaasblokjes

Dit moet je doen:

Breng het water aan de kook. Voeg de couscous, tomatenpuree en eventueel zout toe en kook in 12 min. gaar. Giet af en laat uitlekken. Doe in een ruime kom. Kook ondertussen de peultjes 4 min. en giet af. Rasp ondertussen de courgettes grof in de keukenmachine of met een rasp. Laat de tomaten uitlekken en halveer. Snijd de muntblaadjes fijn.

Roer de couscous los met een vork en voeg de courgette, tomaten, munt en azijn toe. Meng de peultjes en olijven met 2 el olie uit het potje (per 4 personen) door de couscous. Verkruimel de witte kaasblokjes erboven en schep er voorzichtig door. Breng op smaak met peper.

Met de groetjes van ah.nl

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer