Nieuw kiprestaurant in Maastricht: Het Kippenhok

bij Ellis
Kippenhok_maastricht

Op de hoek van de Kesselskade/Hoenderstraat (zou dit toevallig zijn?) in Maastricht ligt een nieuwe hotspot: Het Kippenhok. Een mooi, ingerichte, ruime, trendy zaak. Het plafond heeft zijn oude elementen behouden, maar de rest van dit pand is vernieuwd. Bij Het Kippenhok staat de kip centraal. Van kleine kipbeeldjes tot echte kippenhokjes waar je intiem met een klein groepje kan zitten. Daarnaast staan er natuurlijk heel wat kipgerechten op de kaart. Bij het betreden van de zaak ruik je de typische gegrilde variant. Ik als echte kipliefhebber en ging dus graag proeven.

Kippenhok_maastricht

Kippenhokken

De menukaart bestaat verrassend genoeg uit heel veel kipgerechten. Van kippensoep, caesersalad, pulledchickenwrap tot een hele gegrilde kip. Ook staan er enkele gerechten op de kaart met scampi’s, wellicht voor de niet zo kipliefhebber. Alle kipgerechten worden bereid met ‘Tante Door kippen’. Dit zijn 100% Hollandse kippen, die iets meer ruimte hebben tegenover de reguliere beestjes. Daarnaast krijgen zij geen groeibevorderaars, coccidiostatica vrij voer en hebben ze een natuurlijk dag- en nachtritme. Hier zijn ze bewust bezig met wat ze serveren. Ik hou ervan.

Kippenhok_maastricht

Tante door – (h)eerlijke kip

We starten met een glaasje wijn en de menukaart. De kaart is niet enorm uitgebreid, maar zeker met voor ieder wat wils. Wij besluiten te gaan voor een borrelplak die we delen als voorgerecht. Als hoofdgerecht bestelt mijn gast de special: pulledchicken wrap met als bijgerecht een maïskolf. Ik bestel een halve ‘Tante Door kip’ met frietjes en verse warme groenten. De ‘Tante Door kippen’ worden hier gegrild op een speciale rotisserie. Deze rotisserie kun je bekijken en als je geluk hebt wordt je kippetje hier in 50 minuten live gaar gegrild.

De borrelplank is rijk gevuld met bitterballen, nachos met pulledchicken overbakken met kaas, gemarineerde kippendijtjes en brood met verschillende tapenades en sausjes. Alles is lekker op smaak. We smikkelen van de verschillende hapjes. Na deze rijk gevulde plank zitten we al goed vol en vragen aan de ober even te wachten met het uitserveren van de hoofdgerechten.

Kippenhok_maastricht

Lekker wijntje

Kippenhok_maastricht

Borrelplank

Ook de hoofdgerechten zijn smakelijk opgemaakt. De wrap is goed gevuld met gekruide kippendijtjes en er zitten bijpassende sausjes bij, plus een verse garnering bij. Mijn kip is heerlijk mals en goed van smaak. Soms zijn gegrilde kippen droog, maar dat is bij deze totaal niet aan de orde. Ontzettend mals en lekker smeuïg. Je proeft dat dit een eerlijke kip is. De frietjes zijn niet zelf gemaakt, maar evengoed smakelijk. De groenten zijn vers en als ik het goed proef in knoflook gewokt. Lekker!

Kippenhok_maastricht

Halve kip met frietjes en groentjes

Kippenhok_maastricht

Kipwrap

Het Kippenhok heeft aan alles gedacht. Een kip eten, betekent kluiven en dus vieze vingers. Bij Het Kippenhok hebben ze hier iets voor. Het restaurant heeft namelijk speciale kraantjes midden in de zaak waar je je handen kunt wassen. Een leuk extraatje.

Kippenhok_maastricht

Handig, handen wassen

Omdat we onze buikjes rond hebben gegeten, nemen we geen dessert. Er staan wel genoeg lekkere dingen op de kaart. Zoals een panna cotta en een dame blanche. Mijn conclusie is dat je hier goed kunt eten voor een hele eerlijke prijs. Je zit in een echte trendy zaak, waar veel aandacht is besteed aan beleving.

Wat mij betreft, bij uitstek een prima plek om met kinderen te komen. Je zit hier ruim en de kaart heeft voldoende gerechten die zich prima lenen voor kinderen. Bij Het Kippenhok hebben ze ook een aparte plek waar je met een grote familie intiem en met rust kunt zitten. Ook goed voor een personeelsuitje dus.

Kippenhok_maastricht

Voor de grote groepen

Wil je ook een keer gaan eten bij Het Kippenhok? Laat dan even weten dat je komt via:

Het Kippenhok
Kesselskade 39-41
6211 EN Maastricht
Telefoon: +31 (0)475 32 99 66

Kippenhok_maastrichtDit is een gesponsorde blogpost

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer