Zo’n heerlijke volle kom warme tomatensoep. Wat kan ik daarvan genieten. Verse tomaten, het liefst roma tomaten omdat die vaak wat lekkerder zijn, uien, knoflook en bouillon. Meer heb je eigenlijk niet nodig om een heerlijke soep te serveren. De garnering geeft een soep altijd net dat beetje extra. Ik zorg dan ook eigenlijk altijd dat de soep wordt afgemaakt met een lekkere topping.
Soep kan prima als voorgerecht, maar is zeker ook een perfecte lunchmaaltijd. Deze soep is goed voor beide, hij is namelijk niet enorm gevuld, maar vullend genoeg voor de lunch. Lekker stukje brood erbij en je hebt een volwaardige maaltijd. Deze soep heeft een Italiaans tintje door de extra vergine olijfolie en mijn favoriete Italiaanse kaas: Parmezaanse kaas.
Dit heb je nodig
- 8 roma tomaten
- 2 uien
- 1 blik tomatenblokjes (goede kwaliteit)
- 1 teentje knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 3 takjes basilicum
- 2 el extra vergine olijfolie
- 2 el geraspte parmezaanse kaas
- 2 el olijfolie om in te bakken
- peper
Zo maak je dit recept
Zo maak je het:
1: Neem een soeppan en warm de olijfolie op
2: Snijd de ui in grove stukken en de knoflook fijn. Bak dit in de olie
3: Was de tomaten en snijd in parten. Voeg ook toe
4: Voeg de tomatenblokjes toe en roer goed door
5: Snijd de basilicum in reepjes. Voeg samen toe met de bouillon. Breng op smaak met peper
6: Laat dit 15 minuten rustig koken
7: Rasp de parmezaanse kaas. Doe de soep in een soepkom en garneer met de extra vergine olijfolie en parmezaanse kaas
Smakelijk en geniet van deze warme tomatensoep!