Makkelijke broccolitaart

bij Ellis

Het leven is een feest! Al dat lekkere eten, ik word er blij van. Mijn boodschap is: Je leven moet in balans zijn en daarom vind ik ook, dat er soms iets minder gezond gegeten mag worden. Daarom maakte ik deze broccolitaart. Echt genieten.

Dit heb je nodig voor 1 taart:
– 1 flinke broccoli
– 1 rode ui
– 1 bakje cherry tomaatjes
– 10 plakken bladerdeeg (vriezer)
– 4 eieren (zonder de dooier, deze apart houden)
– 200 ml creme fraiche
– 1 mozzarella
– 2 tl oregano
– peper&zout

Optioneel:
– Voeg wat knoflook toe

Heeeeel simpel en zo lekker:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Haal de 10 plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat ontdooien op de taartvorm.

Kook de broccoli in 7 min gaar. Snijd de cherrytomaatjes in 2-en en de ui in ringen, voeg samen in een kom. Als de broccoli gaar is voeg je deze ook toe. Meng door elkaar.

Scheid het eigeel van het eiwit. Meng het eiwit met de creme fraiche en een beetje peper en zout. Klop dit goed, zodat het een geheel is. Het eigeel gebruik je om het bladerdeeg in te smeren.

Als de plakken bladerdeeg goed ontdooid zijn leg je ze verspreid over de vorm. Prik er gaatjes in met een vork en smeer in met het eigeel. Verdeel de broccoli-tomaat-uimengsel eroverheen. Bestrooi met peper, zout en oregano. Voeg nu het eiermengsel toe.

Scheur de mozzarella hierover en zet de taart voor 40 min in de oven.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

PS: geïnspireerd door uitpaulineskeuken.nl

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer