Bloemkoolrijst met nog meer groente

bij Ellis

We hadden eerder al de pasta van courgette, nu hebben we rijst van bloemkool. Hoe mooi kunnen we het maken? Een aantal leuke feitjes over bloemkool die we allemaal willen weten: Bloemkool is een zeer gezonde groente. Het zit vol met voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en fytonutriënten. Het bevat vooral veel calcium. Het is dus goed voor je botten. Bloemkool behoort zelfs tot de groente met het hoogste percentage calcium. Enfin.. We maken er vandaag dus rijst van met enorm veel andere groente. Hoe gezond wil je het maken?

Let op: Om bloemkoolrijst te kunnen maken, heb je een keukenmachine nodig!

Dit heb je nodig voor 4 personen:
– 1 middelgrote bloemkool
– 2x kipfilet
– 1 ui
– 100 gr champignons
– 1 courgette
– 1 gele paprika
– 150 gr sugar snaps
– 2 el citroensap
– 1 el honing
– 1 tl kerriepoeder
– 2 cm gemberwortel
– 1 tl chilipoeder
– 2 el olijfolie
– peper&zout

Optioneel:
– Als garnering: Ongezouten cashew noten

Maak de bloemkoolrijst door de roosjes van de bloemkool af te snijden. Doe ze in de keukenmachine. Laat de machine op de pulse stand draaien, niet al te lang, want anders wordt het een prutje. Was de rijst.

Snijd de kipfilet in blokjes, de ui fijn, de courgette in plakjes, paprika in blokjes, de sugar snaps door midden en champignons in reepjes. Bak eerst de ui glazig in 1 el olie. Voeg de kip toe en bak dit 1 min goed door. Voeg de honing en kerriepoeder toe en schep om. Voeg nu de courgette, paprika, sugar snaps en champignons toe. Roer dit goed door elkaar. Laat dit 10 min op het vuur staan. Schep regelmatig om.

Doe in een andere pan 1 el olie en bak de rijst. Rasp de gember en voeg toe. Voeg ook de chilipoeder toe.

Als de groente klaar zijn, schep je dit door de bloemkoolrijst. Breng op smaak met peper en zout. Eet smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

PS: Ook lekker met garnalen!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer