Net over de grens in België, ligt het kleine plaatsje Kanne. Misschien ken je dit plaatsje wel van Chateau Neercanne. Iets verder op in diezelfde straat ligt een nieuwe aanwinst: K-Kanne resto. Ik hoorde al veel goede geluiden, dus er moest geproefd gaan worden. K-Kanne is niet alleen een restaurant, je kunt hier ook slapen. Een mooie plek als je Maastricht wilt bezoeken want binnen 10 minuten sta je vanaf hier midden in het centrum.
Vanaf de buitenkant zie je dat dit pand een flinke opknapbeurt heeft gehad. Het is strak met grote raampartijen. Bij binnenkomst valt me op dat er veel grove elementen behouden zijn. Beton, zwart en natuurtinten. In combinatie met de vele strakke lijn is dit echt mijn smaak. Het oogt strak en rustig. De kaarsjes en de achtergrondmuziek maken het nog gezelliger. Hier gaan we een fijne avond tegemoet, dacht ik.
Het is gezellig druk als Lizzy en ik K-Kanne bezoeken. We krijgen een tafeltje voor twee dicht bij de open keuken. Een open keuken vind ik altijd fijn. Je hebt goed zicht op alles en ik geniet van de chefs die zich uitsloven om de mooiste gerechten te maken. We krijgen de menukaart waar een aantal gerechten opstaan. Geen mega uitgebreide kaart, maar zeker voor ieder wat wils. Ik zag op Instagram dat ze de kaart regelmatig wijzigen, dat is fijn, we kunnen hier dus vaker terug komen en telkens iets anders eten. De prijs valt me enigszins mee, je zult misschien denken dat dit restaurant dure gerechten serveert, maar een voorgerechtje kost gemiddeld €10 en een hoofdgerecht € 20, prima dus. We starten met een glaasje bubbels, we hebben zoveel bij te kletsen dat de bestelling later komt.
Ik bestel de Waldorfsalade en lizzy de oesters die ze die avond buiten de kaart serveren. Beide als een feestje opgemaakt. Er is hier, naast de kwaliteit voor lekker eten, ook voldoende aandacht voor beleving . De waldorfsalade is niet zoals we hem kennen, maar dat vind ik absoluut niet erg. Mijn favoriete ham maakt dit gerecht extra lekker, al helemaal met de geroosterde pecannootjes. Echt heel erg lekker. De zes oesters worden gereserveerd met vinaigrette. Lizzy slurpt ze alle zes op, ze ziet er tevreden uit. Ook lekker dus.
Onze glaasjes bubbels zijn leeg en we bestellen een rode wijn die past bij ons hoofdgerecht. Lizzy ging voor de diamanthaas en ik voor de entrecote. Beide met bernaisesaus. Beide stukjes vlees zien er meer dan smakelijk uitzien. Bij de eerste hap kom ik tot de conclusie dat de smaak ook erg goed is. De gerechten worden geserveerd met vers gesneden frietjes (I like!), geroosterde wortel en asperges op een bedje van aardappelpuree, er zit ook nog een kleine salade bij. Hier ga je dus niet met honger de deur uit.
We sluiten ons bezoek af met een verse gemberthee. Meer hebben we niet meer nodig, wij zijn voldaan. Ik ga hier zeker nog een keer terug komen. Wellicht met pasen, ze hebben dan namelijk een special paasbuffet. Het eten, de prettige ambiance en het vriendelijke personeel. Dit concept staat en klopt. Ik ben trouwens erg benieuwd naar wat de zomer hier gaat brengen. Het was donker toen wij K-Kanne bezochten, maar volgens mij hebben ze mooie terrasmogelijkheden. Ik hou ze in de gaten!
Wil je K-Kanne ook eens uitproberen?
3770 Kanne