Stamppot met pastinaak en rucola

bij Ellis
Stamppot_pastinaak_rucola

Met het zonnige weer in het vooruitzicht krijg ik ook steeds meer zin in zonnige gerechten. Dat merk ik ook in mijn gerechten, ik heb meer zin in zomerse gerechten zoals bijvoorbeeld frisse salades. Maar een stamppot kan nog in de vroege lente. Maar dan wel een stuk zonniger. Daarom heb ik de stamppot iets vrolijker gemaakt. Namelijk met pastinaak, rucola en pijnboompitten. Erg lekker!

Stamppot_pastinaak_rucola

Stamppot met pastinaak en rucola

Met het zonnige weer in het vooruitzicht krijg ik ook steeds meer zin in zonnige gerechten. Dat merk ik ook in mijn… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 4 pastinaken
  • 2 zoete aardappels
  • 1 halve courgette
  • 20 gr rucola
  • 30 gr pijnboompitten
  • peper&zout
  • 1 el olijfolie

Zo maak je dit recept

1: Schil de pastinaak en zoete aardappel. Snijd in gelijke stukken. Kook in ruim kokend water in 15 minuten gaar
2: Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Bak in wat olie gaar. Doe de courgette op een bordje
3: Rooster de pijnboompitten
4: Prik met een vork in de pastinaak en aardappel. Als ze gaar zijn giet je de pastinaak en aardappel af. Stamp de pastinaak en aardappel. Als het te droog is voeg je een kleine beetje melk toe. Breng op smaak met peper en zout
5: Voeg de courgette en pijnboompitten toe. Meng goed
6: Schep nu op. Garneer met de rucola. Klaar is kees.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer