Gevulde aubergine

bij Ellis

Gevulde groente vind ik echt heel erg lekker, van paprika’s tot aubergine. Bij dat laatste wil ik even stil staan. Hebben jullie al eens een aubergine in de oven gedaan? Gesneden in plakjes met wat olijfolie, zeezout, honing en tijm? Gewoon als snack? Zo simpel, maar ohh zo lekker. Deze gevulde versie is meer eentje voor bij het avondeten. Lekker met een pasta of couscous salade.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 1 grote aubergine
– 6 zoete trostomaatjes
– 1 teentje knoflook
– 1 el za’atar (van Jonnie Boer, bij de ah te verkrijgen)
– 1 halve blok feta kaas
– 7,5 gr verse koriander, peterselie en munt
– 1 el olijfolie
– peper&zout

Zo maak je het:

Snijd de aubergine in 2en, hol uit (bewaar het vlees van de aubergine) en bestrijk met olijfolie en strooi er wat zout overheen. Zet op 175 graden voor 30 min in de oven.

Snijd het auberginevlees in kleine blokjes en bak in wat olie bruin. Snijd ook de tomaten in blokjes en voeg toe aan de aubergine. Voeg fijngesneden knoflook en de za’ atar toe. Bak dit 5 min en breng op smaak met een beetje peper&zout. Haal van het vuur. Snijd de feta in blokjes en roer erdoorheen.

Als de aubergine klaar is, kan je gaan vullen. Zet de gevulde aubergine nog 10 min in de oven. Als ze klaar zijn, bestrooi je de aubergine met de verse kruiden. En smullen maar!

Delen? gebruik #healthtastic

Geïnspireerd door beginspiration.nl

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer