Chili sin carne

bij Ellis

De chili con carne, maar dan zonder de carne. Voor de echte vrouwen onder ons ūüėČ Geintje natuurlijk. Chili is een magisch gerecht, je kan er werkelijk alles mee. Het is meestal ook nog eens knetter gezond en zo klaar. Ok, hier worden wat blikjes aan toegevoegd, maar check altijd goed de etiket en let dan op zout en suikers. Er zijn varianten waar dit niet in zit of nauwelijks!

Voor 2 personen:
Р400 gr Hollandse groente mix (of mexicaanse, waar je voorkeur naar uit gaat)
– 250 gr rode kidneybonen uitgelekt (niet in de rode saus en check het etiket op suikers en zout)
– 1 rode ui
– 1 blik tomatenblokjes (pak de meest biologische variant)
– 1 teentje knoflook
– 1 tl kaneel
– 1 tl komijn
– 1 tl chilipeper
– 7,5 gr koriander
– 1 el olijfolie
– beetje zout

Optioneel:
Serveer er wat rijst of brood bij

Snijd eerst de ui en de knoflook fijn. Doe dit samen met een eetlepel olijfolie in een grote hapjespan. Bak de ui en de knoflook. Voeg vervolgens de 400 gram Hollandse wokgroente toe, voeg ook de 250 gram rode kidneybonen toe. Roerbak het geheel een paar minuten. Voeg tijdens het roerbakken de losse kruiden toe (kaneel, komijn en chilipoeder). Als je niet zo pittig bent, uhh houdt, gebruik dan minder chilipoeder.

Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng het geheel op smaak met een beetje zout. Laat het geheel even stoven.

Hak ondertussen de koriander fijn en houd die even apart.

Verdeel de Chili sin carne over de borden en garneer met de koriander.

buen apetito!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer